Alopecia

Haarproblemen en kaalheid kunnen grote gevolgen hebben. Mensen veranderen vaak persoonlijk en krijgen minder zelfvertrouwen. De meest voorkomende vorm van kaalheid is Alopecia Androgenetica, een haaraandoening die zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomt. Ongeveer 1,6 procent van de bevolking heeft last van deze vorm van kaalheid.

Haarhuis van Tongeren is haar en hoofdhuid specialist en bestaat al ruim 80 jaar. Wij hebben al vele klanten geholpen met Alopecia of andere haar en hoofdhuid problemen.

Alopecia Areata is een haaraandoening waarbij er kale plekken op het hoofd ontstaan. Alopecia Totalis is een aandoening waarbij al het haar verdwijnt.

Alopecia bij vrouwen

Alopecia Androgenetica komt bij vrouwen minder vaak voor dan bij mannen. Toch kunnen vrouwen ook last hebben van kaalheid of dunner wordend haar. In vergelijking met de mannen worden vrouwen meestal niet geheel kaal. Vaak krijgen vrouwen last van dunner wordend haar en haaruitval. De voorste haargrens valt ook niet uit zoals bij mannen.

Alopecia bij mannen

Kaalheid of Alopecia Androgenetica komt het meest voor bij mannen. Uit onderzoek blijkt dat circa 60-70% van de mannen uiteindelijk last krijgt van dunner wordend haar, kale plekken of Alopecia Androgenetica

Omdat het zo vaak voorkomt wordt het bij de meeste mannen niet als een ziekte beschouwd. Dat neemt niet weg dat sommige mannen het erg vervelend vinden dat het gebeurt.

Deze vorm van kaalheid is hormonaal bepaald. Het afbraak product van het mannelijk hormoon testosteron (DHT) dat na de puberteit in grotere hoeveelheid wordt aangemaakt, heeft een remmend effect op de haargroei van de haren boven op het hoofd.

Last van haarproblemen? Maak een afspraak!

Afspraak maken Leiden Afspraak maken Zoetermeer

 

Heeft u last van haarproblemen zoals dunner wordend haar, kale plekken, Alopecia of haaruitval en wilt u hiervan af?

Neem dan vrijblijvend contact op. Middels een haar en hoofdhuid analyse met een van onze specialisten kijken wij op microscopisch niveau naar uw hoofdhuid en haar. Na het onderzoek weet u direct waar u last van heeft en hoe u geholpen kunt worden.

Maak direct een afspraak in een van onze locaties in Leiden of Zoetermeer. U kunt eenvoudig bellen of contact opnemen via de website.