De waarheid over hair extensions

Er gaan veel verhalen de ronde over hair extensions. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: dat deze je eigen haar beschadigen, dat je er dunner haar door krijgt en dat het blijvende schade oplevert aan je haar. Ook dat het erg duur is en dat er goedkopere varianten van zijn.

Wat is waar? En wat niet!

Het begint natuurlijk bij een goed advies! Zoek een salon die al langer hair extensions zet en goede recensies heeft. Een startende salon is niet per definitie onkundig, dat is natuurlijk onzin. Echter, ervaring levert over het algemeen toch kwaliteit.

Prijsverschillen in hair extensions

Er zijn nogal wat merken hair extensions op de markt met grote prijsverschillen. Betaal je nu voor het merk of voor de kwaliteit? Om een lang verhaal kort te maken: in de meeste gevallen is goedkoop duurkoop.

Haar

Haar is toch haar? Nee, er zijn heel veel soorten haar: o.a. Japans, Aziatisch, Indonesisch, Birmees en Europees. De betere merken werken met beter haar en dat is duurder.

Haarbewerking

De wijze waarop het haar wordt bewerkt, is ook van invloed op de kwaliteit van het haar van de hair extensions. Denk hierbij aan: al dan niet ontschubt haar, hoe het op kleur wordt gebracht en welke middelen er worden gebruikt.

Leverancier

Welke firma de hair extensions levert, bepaalt ook de kwaliteit! Zelf werken wij al jaren met Greatlenghts naar volle tevredenheid. Deze firma levert zeer goede kwaliteit en ook constant. Dit laatste geeft vertrouwen dat het niet de ene keer goed en de andere keer slecht is! Ook is het keratine bondje van hoge kwaliteit. Dat is natuurlijk heel belangrijk bij hair extensions omdat het hiermee aan je haar wordt bevestigd.

Hair extensions schadelijk voor je haar?

Mits goed geplaatst en na een goed advies niet! Is je eigen haar van heel slechte kwaliteit doordat je het bijvoorbeeld veel hebt ontkleurd, dan zal je haar natuurlijk afbreken als je er hair extensions in laat zetten.

Heb je van jezelf heel dun haar dan is het belangrijk dat er bijvoorbeeld fijne hair extensions worden gezet die lichter zijn en aan een dik genoeg haarplukje worden vastgezet. Neem je een te dun plukje waaraan de hair extensions aan vast komen te zitten, dan komt er te veel spanning op het haar te staan en dat levert schade op. Belangrijk is dus dat het goed gebeurt, door iemand die ervoor is opgeleid.

Een veel gehoorde uitspraak is ook: “al mijn haar is uitgevallen” of “Ik heb niets meer over nu de hair extensions eruit zijn”. In de meeste gevallen is dit niet waar! Ieder mens verliest per dag tussen de 80 en 100 haren. Als deze haren nu deels vastzitten in het keratine bondje van de hair extensions laten ze wel los, maar vallen ze niet van de hoofdhuid omdat ze vastzitten in het bondje! Als na vier tot vijf maanden de hair extensions er uitgehaald worden, lijkt het dus alsof er veel haar meekomt. In feite is dit haar wat ook was uitgevallen als je geen hair extensions had gehad.

Daarbij komt dat je na vijf maanden natuurlijk ook gewend bent geraakt aan een dikke bos met haar. Als het er uitgaat dan voelt het alsof je niets overhoudt.

Tip: goede verzorging

Als je hair extensions hebt, moet je je haar goed verzorgen met de juiste producten. Je moet het haar regelmatig borstelen met een extension borstel. Doe je dit niet met beleid, dan zet je te veel spanning op het haar, waardoor je schade aanricht. Kortom: doe voorzichtig en verzorg het goed!
Wilt u gegarandeerd vollere en wellicht langere lokken neem dan contact op met Haarhuis van Tongeren voor een deskundig advies op maat. Uiteraard verplicht deze afspraak u tot niets en is dit geheel vrijblijvend.